Kayıtlar

Aralık 2, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

İspanyolca Adres Sormak

Arkadaşlar İspanyolca adres sormak için  Donde + estar   kalıbından yararlanabiliriz... Bir kaç örnek vererek görelim ve yönleride yazacağım. ÖRNEKLER ; Soru;     Donde esta tu casa? Evin nerededir? Cevap; Tu casa es mi casa , mi casa es tu casa.  Senin evin benim evimdir , benim evim senin evindir.  :)) Soru;      Donde esta el hospitol ? Hastane nerededir? Cevap;   Sigue y gira a la derecha . Devam edin ve sağa dönün. Soru ;    Donde estan los bancos? Bankalar nerededir? Cevap ; Todo recto y gira a la izquerda. Düz devam edin sola dönün.

İspanyolcada Geçmiş Zaman Preterito Indefinido

Arkadaşlar bugün ki dersimizde İspanyolca da geçmiş zaman konusunu ele alacağız. İspanyolca da 2 türlü geçmiş zaman yapabiliriz.

İspanyolca Şimdiki Zaman

Şimdiki zaman; Şu anda yaptığımız işlere eylemlere şimdiki zaman diyoruz. Türkçede de fiilin sonuna -yor eki getirilerek yapılır.  Örnek ;  Şu anda çay içiyorum. İspanyolca da şimdiki zaman aynı İngilizcede olduğu gibi yardımcı fiillerin kullanılmasıyla yapılır. Estar fiili burda da karşımıza çıkıyor. Estar fiilinin şahıslara göre çekimi ve fiilin sonunda ki -ar ,er ve ir ekleri cıkarılarak ulaç(- iendo , ando ) kullanılır. Estar gerundio nedir sorusuna da cevap vermiş oluyoruz bu yazımızda. Şöyle formülize edebiliriz  ESTAR+ Fiil Gerundio(-iendo , -ando). NOT : Fiilin sonunda bulunan ar , er , ir gider yerine -iendo eklenir. Şimdi örneklerden daha iyi anlayacaksınız. Şimdi bir kaç örnekle çok daha iyi anlayacaksınız arkadaşlar...

Sayfa Numaralandırma

Günün Sözü