Kayıtlar

Nisan 10, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

İspanyolca Diyalog 6

La cena - Aksam Yemeği Al salir del trabajo, tomo un aperitivo con los amigos en un bar cerca de la oficina. Me gusta tomar una copa con tapas. Las tapas son diversas cosas que comemos mientras tomamos el aperitivo. Son aceitunas, patatas fritas, almendras y otras

Sıfatlarda Karsılaştırma Dereceleri - Gradación de los adjetivos

Merhaba arkadaşlar bu dersimizde sizlerle sıfatlarda en üstünlük derecesini ve karşılaştırmayı  göreceğiz. Türkçe'den örnek verecek olursak Ahmet , Ayşe'den daha uzundur veya Canberk sınıfın en uzun öğrencisidir. Gördüğünüz gibi birincisinde karşılaştırma yaptık diğer örnekte en üsünlük derecesini belirttik. Şimdi bunların İspanyolca da nasıl yapıldığını görelim. Basit bir formülü var. igualdad (esitlik) : tan ........... como (kadar) Superioridad (üstünlük) : más ...... que (-den daha fazla) Inferioridad (asağılık) : menos ...... que (-den dahafazla) ÖRNEKLER Ahmet  es tan alto como Ramiz. (Ahmet , Ramiz kadar uzun boyludur.) Ali  es más alto que  Veli. (Ali ,  Veli'den daha uzun boyludur.) Ayşe  es menos alto que  Sinem. (Ayşe , Sinem'den daha kısadır.)

İspanyolca Geniş Zaman - Presente

Arkadaşlar ilk önce sizlere geniş zaman nedir; Türkçe' de karşılığı nedir biraz anlatmak istiyorum. Geniş zaman genel olarak , hem konuşulduğu zamanı yani şimdiki zamanı hemde her zaman yapılan eylemi , yani geniş zamanı ifade etmekte kullanılır. İspanyolca da arkadaşlar aynı bizde ki gibi fiillerin sonunda ekler vardır. Bunlar -Ar , -Er , - Ir ' dir. Cümleyi geniş zaman yapabilmemiz için fiillerin sonunda ki ekleri geniş zamana göre çekmemiz lazım. İspanyolca da fiiller bizde olduğu gibi kişilere göre çekilir. Bir kaç örnek vererek bu konuyu pekiştirelim... Okumak fiilini ele alalım Türkçe de aşağıda gördüğünüz gibi fiil kişilere çekiliyor. Türkçede fiillerin sonu - mak ve - mek  olarak biter. İspanyolca da okumak fiili LEER  olarak kullanılır. Örnek : Ben kitap okur um .  Sen kitap  okurs un . O kitap okur. Biz kitap okur uz. Siz kitap okurs unuz . Onlar kitap okur lar. Şimdi İspanyolcada Geniş Zamanda kişilere göre fiil çekimlerini görelim.

Sayfa Numaralandırma

Günün Sözü