Kayıtlar

Nisan 3, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

El impersonal "HAY" Sahıssız "var" fiili 8

Arkadaşlar bugün sizlere İspanyolca da Hay fiilini anlatacağım. Bir önceki dersimizde tener fiilini incelemiştik. Tener fiili kişilerin sahip olduğu şeyler için kullanılır. Hay fiili var anlamındadır. Ama kişiler için kullanılmaz. İngilizce de ki there kelimesine tekabül etmektedir. " Haber " fiilinin üçüncü tekil sahıs sekli olan ha kelimesinden gelen ve şimdiki zamanda " var " anlamında kullanılan HAY, tekil sekillidir. Geçmis veya gelecek zamanlar için "haber" fiilinin yine bu zamanlardaki üçüncü tekil sahıs sekilleri kullanılır. Había (vardı), Habrá (olacak) vd..

İspanyolca Saatler

¿Qué hora es? Saat kaç? Evet arkadaşlar İspanyolca da saatler konusu oldukça basit bir konudur. Bir kaç örnekten sonra aklınızda kalacaktır. Saatler, dişil tanım edatı la veya las ile belirtilir. Saat bir için ser fiilinin üçüncü tekil şahıs şekli olan '' es'' , diğer saatler için üçüncü çoğul sahıs sekli " son " kullanılır . Geçen dakikalar, esas saat söylendikten sonra yine "y" bağlacıyla, kalan dakikalar ise "menos" (eksik) sıfatıyla ifade edilir. Çeyrek saatler için   "cuarto" kelimesi kullanılır: - Es la una y cuarto (Saat biri çeyrek geçiyor). - Son las diez menos cuarto (Saat ona çeyrek var). - Es la una (Saat bir). - Son las doce y cuarto (Saat onikiyi çeyrek geçiyor). - Son las tres (Saat üç). Yarım saatler, saat rakamından sonra " y media " ibaresiyle belirtilir . - Es la una y media (Saat bir buçuk). - Son las doce y veinte (Saat onikiyi yirmi geçiyor).

İspanyolca Diyalog 5

El trabajo  Yo me despierto a las seis y media y me levanto a las siete. Debo levantarme temprano para desayunar antes de salir.

Sayfa Numaralandırma

Günün Sözü